ARK

El col·lectiu ARK està conformat per joves de diversos origens que viuen a les Planes d’Hostoles oberts a explorar noves formes d’expressió. Generen “Accions Rurals per la Kultura” modificant l’espai públic i les seves dinàmiques, tot introduint art en el paisatge rural. El seu propòsit és transformar l’entorn a través de la poesia, la música, la dansa i l’expressió corporal, les pintures i els murals, les instal·lacions, i tot el que la imaginació desbordi.

ARK aporta noves mirades, obre sensibilitats i fa present la veu dels joves de la població.

Cada estació, ARK es presenta a la plaça del poble i obre el micròfon al rap i la poesia.

La pandèmia ha permès realitzar una sessió de Rap-micro obert la tardor de 2020 i l’estiu de 2021. Esperem poder celebrar la propera sessió aquesta propera tardor! Les sessions de rap estan dinamitzades amb joves rapers emergents de la zona. La dansa i el grafit ha acompanyat cadascuna de les sessions.

L’espai és el qui proposa l’acció, qui apel·la la imatge i la paraula.

El mur del carrer de la Font de les Planes, emmarcat de cel, va esdevenir el receptacle de la següent frase: “El cor té principis que la raó desconeix”. I el dibuix havia de ser un cor.

Explorem noves maneres d’intervenir a l’espai públic, on el component efímer forma part de la seva manera de ser.

Dins el món de l’street art, es coneix com a tècnica spider. Consisteix en crear dissenys a través de fils que utilitzen els claus com a punt d’anclatge.

La forma de treballar d’ARK és col·laborativa i beu dels laboratoris participatius que es van posar en marxa durant el 2020. Totes les accions compten amb el suport de l’Ajuntament i el consentiment dels propietaris dels espais intervinguts.

El grup d’ARK està obert a nous membres que des dels seus coneixements i inquietuds vulguin aportar quelcom al grup o participar de les properes accions. Si voleu formar-ne part, escriviu-nos a lesplanesresilient@gmail.com.