Enteniments

BIBLIOTEQUES

La Xarxa de Biblioteques de Catalunya obre eBiblio al conjunt de la població. Ara tens accés a més de 100.000 documents on-line, amb llibres on-line i pel·lícules de préstec gratuït. Si tens carnet de biblioteca de la xarxa (el de la Biblioteca de les Planes no hi té accés, doncs es considera un Punt d’Informació i Lectura) has de generar una contrasenya. Si no tens carnet de biblioteca, tu mateix et pots donar d’alta. Podreu fer préstecs de llibres, música, revistes i àudio-visuals de manera digital amb els vostres mòbils, tauletes o ordinadors!

Vols conèixer noves revistes? L’APPEC (Associació de publicacions en Català) ofereix la subscripció gratuïta durant el temps de confinament.

La llibreria mundial de la UNESCO ofereix imatges de gairebé 200 països. Una desbordant col·lecció plena de la història de la humanitat. Una altra llibreria gratuïta, però especialitzada en sostenibilitat, bioconstrucció i agricultura ecològica és la d’Idees Verdes. També pots crear la teva pròpia biblioteca catalogada de documents on-line a través de Libib.

Tota una biblioteca de ràdios. L’aplicació Ràdio Garden et permet viatjar pel globus terraqui i escoltar en directe allò que sona a l’emissora quan selecciones un punt verd. Una manera entretinguda d’escoltar d’altres llengües, d’altres músiques i practicar idiomes.

Reflexionar sobre el segle XXI que està obrint aquesta pandèmia en clau local és la proposta de catalanders, una revista realitzada des de les Planes per Pablo Odell.

Entretenir-se entre les fotos antigues dels arxius comarcals també pot ser molt interessant, per exemple xonsultar els documents de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Fins i tot, podem recuperar la premsa local d’una data en concret com el dia del nostre naixement.

MÚSICA

Concerts in streaming, és a dir, concerts en directe. Molts són els grups que els estan oferint aquests dies per poder estar en contacten amb el seu públic. L’agenda dels concerts diaris es poden consultar a la web de Betevé o a ConciertosYoMeQuedoEnCasa.

  • L’orquestra filarmònica de Berlin obre gratuïtament durant 30 dies el seu Digital Concert Hall.
  • L’emissora FlaixFM juntament amb la Generalitat de Catalunya ofereix concerts in streaming #laClotildeActua en el festival virtual organitzat per l’Agència Catalana de Joventut.
  • Seguint el hasthtag #CuarentenaFest trobaràs molts artistes que pengen les seves creacions.

Si encara no n’ets usuari, submergeix-te a Spotify, és una font per aprofundir en tots els gèneres musicals. Ofereix llistes temàtiques, artistes, podscasts…

CINEMA I ESPECTACLES

Aquests dies estem veient molt cinema, però segurament ens deixem perdre petites obres d’art més desconegudes com les recollides en aquest portal de curmetratges.

Està clar que no hi ha res com veure’l en directe, aquesta és part de la seva força, però també en podem gaudir gravat. Alguns teatres ofereixen les repesentacions que han realitzat al llarg de l’any. Aquest és el cas de les obres gratuïtes de AbonoTeatro, o del Teatre Romea amb Viu el Teatre, o del Teatre Lliure amb representacions gratuïtes per instagram a través de LliureAlSofà, o la companyia La Calòrica que ha penjat alguna de les seves obres de teatre.

MUSEUS I PATRIMONI

Molts museus ofereixen visites virtuals als seus espais per acostar les seves col·leccions al públic. Aquí n’hi ha alguns exemples: