In corpore Sano

Mente sano, in corpore sano. En aquests temps de confinament ens hem de cuidar més que mai el nostre interior i el nostre cos. Posant-hi voluntat, podrem adquirir pautes saludables que restableixin l’equilibri i ens aportin pau.

Les àvies remeieres de l’Assocació Pedra Tosca que venen trimestralment a les Planes a realitzar un taller, presencialment i/o en línia. Aquí trobareu les darreres receptes:

Aquí us donem a conèixer algunes propostes per cuidar la nostra salut, algunes d’elles sorgides al poble.

Exercici

Per reforçar el sistema immunitari és important combatre el sedentarisme. Aquí teniu exercicis on-line òptims per a diverses edats.

Des de Risum, la Natàlia ofereix videos de ioga i a través del seu instagram i facebook correccions a les postures. Durant el confinament ofereix classes on-line.

El moviment és terapèutic, aquest és el principi de DansaSana que proposa la Patrícia. Moure el cos fisic ens desbloqueja dels bloquejos mentals i emocionals. Ara ofereix cursos on-line.

El projecte Tirabuixó connecta cos i ment a través de taules d’exercicis senzilles i eficients destinades a infants i adults.

L’Anna de l’espai Tianzhu de les Planes proposa aquesta pràctica de la medicina xinesa per millorar el sistema immunitari.

L’ esportista d’èlit Kilian Jornet ofereix els seus vídeos gratuïts durant el temps de confinament.

Aliments

Seran beneficiosos els aliments de temporada, sobretot fruites i verdures, que són riques en vitamines i reforcen el sistema immunitari.

El projecte Alimentació Holística ubicat a Cogolls procura per una alimentació. Al seu blog i canal de youtube hi ha receptes, propietats dels aliments, i molta informació interessant.

En aquest canal, els chefs de reconeguts restaurants comparteixen de manera senzilla alguna recepta. La Generalitat ofereix un bon llistat de receptes saludables. D’altres canals interessants de cuina saludable i vegetariana són veganeando i el de Venu Sanz.

Animeu-vos a cuinar receptes senzilles amb els infants, és una profitosa experiència.

La ment

La nostra salut emocional ajudarà a la convivència i a viure qualsevol procés amb alegria. Aquí teniu recursos per ampliar la flexibilitat mental.

El treball de les emocions durant el confinament també és tractat a Dipsalut.

Per tractar les emocions amb tota la família, també amb més petits, us recomanem aquests curtmetratges d’animació i les propostes d’Esquitxa Emocions amb la Bleda.

La psicòloga Olga Fàbrega ofereix al seu compte d’instagram recomanacions per la convivència amb adolescents durant el confinament.

La terapeuta Ybonne Laborda ofereix al seu canal de youtube xerrades diverses per acompanyar la criança de forma conscient. També podreu trobar suport en l’assessora en criança conscients Míriam Triadó. Les reflexions i consells de Carlota Ninya Colorita poden ser profitosos donada la seva experiència com a mare, treballadora i educadora des de casa. Des de La Closca ofereixen xerrades sobre com acompanyar la criança durant el confinament.


Construïm aquelcom junts