Jugar aprenent

Aprenem mentre juguem, qualsevol infant ens ho pot ensenyar. Cada vegada prenem més consciència que el joc és una efectiva eina d’aprenentatge. Aquí us presentem algunes propostes lúdiques que alhora permetran adquirir nous coneixements i habilitats. Per aprofundir sobre el vincles entre joc i l’aprenentatge us recomanem el portal ImaginEleplhants.

Gamificar

Gamificar prové de la paraula anglesa game, per tant significaria convertir en joc qualsevol activitat.

El blog de l’escola Sant Cristòfol ofereix per a cada cicle activitats i recursos on-line per als infants i les famílies. El Departament d’educació i Cristic també ofereixen portals lúdics.

Aprendre trucs de màgia és una bona manera d’aprendre noves habilitats i en alguns casos aprendre matemàtiques, el mag Artur que fa el taller de màgia a les Planes ho sap prou. Ara podeu aprendre alguns dels seus trucs amb els videos del mag Artur. Per trucs senzills i divertits us recomanem Luis Piedrahita.

Per als estudiants d’institut, fórmules d’aprenentatge basada en reptes o qüestionaris, com si es tractés d’un concurs.

Editorials

Són molts els editorials infantils que en aquests temps de confinament estan proporcionant on-line eines educatives molt entretingudes. Aquí en teniu una selecció.

L’Editorial Flamboyant, Coco Books i Zahorí Books ofereixen retallables, enigmes i propostes.

Pel que fa als contes explicats, trobareu un ampli llistat de propostes a l’entrada de Contes de l’Arc de Sant Martí d’aquest mateix portal.

Campus Lab

Les Noves Tecnologies, les conegudes TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) són la eina del futur i el present. En temps de confinament tots ens hi estem avessant i reciclant ràpidament.

La xarxa Punt TIC de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres eines, ofereix cursos gratuïts al seu campus virtual.

Per realitzar trobades virtuals amb amics, talleristes o companys de feina ho podeu fer a través d’aplicacions com zoom i el jitsi, aquest darrer permet obrir sales virtuals.

I si voleu presentar al món les vostres idees de manera atractiva aquí teniu una bona eina.

Amb les mans

Retalla, enganxa, pinta, estripa, puleix… Trobaràs un arsenal d’INSPIRACIÓ en imatges tot destacant els teus gustos i interessos a Pinterest. Si no ho coneixes, obre un compte i en gaudiràs. Pots explorar la vessant més creativa i artística a través dels curos on-line de Domestika.

Si et calen IDEES, per començar, hi ha molts videos sota el títol d’Idees en cinc minuts que de manera resumida t’ofereixen vàries opcions, o aquest altre de l’Astucerie.

Ara és un bon moment per ARRENJAR ESPAIS I OBJECTES, transformar la teva llar amb la creativitat de les teves mans. A Yonolotiraría i Steffido us ofereixen idees simples de bricolatge i reciclatge.

El món de la COSTURA t’obre un ampli ventall de possibilitats, des de customitzar peces de roba que ja tens a crear els teus propis dissenys. Hi ha molts canals sobre el tema, alguns com aquest de la Nairamkitti o Mamicrafter que permet desenvolupar idees també per a principiants. Aquesta darrera també inclou consells per a la llar.

Una de les aficions que ha anat creixent és l’SCRAP BOOK, que consisteix en crear llibres i d’altres suports amb trossos de paper, cartró i reciclatge. Existeixen moltes pàgines especialitzades, però us destaquem aquests de l’Iva Kirilova, K-mono, Sweet Moma o el de la Xènia Barrull per a poder-se iniciar.