Primera Fira d’Entitats

Les Planes d’Hostoles compta amb un ampli teixit associatiu, amb vint-i-tres entitats, algunes de caràcter socioculturals, d’altres educatives i d’altres esportives. Una mostra d’aquesta diversitat es va fer palesa en la primera fira que va omplir el cap de setmana del 19 al diumenge 21 de gener, amb la participació de disset entitats. La regidoria d’entitats va destacar la bona disposició de tothom i que s’ha pres nota per millorar les futures edicions.

El dissabte a la tarda els infants del Consell Parroquial van oferir una obra de teatre a la sala Polivalent. A la nit, el grup musical M.E.L. va fer una jornada de portes obertes del seu local d’assaig amb música en directe de remembrances punk, i entrepans i beguda per qui es volgués quedar a sopar. Totes dues activitats van comptar amb una destacada assistència de públic. El diumenge pel matí, la Plaça Nova i el parc es va omplir de parades. El grup excursionista va proposar sortir d’excursió, mentre que al camp de futbol s’hi desenvolupaven els clàssics partits de dissabte. A la plaça, la ràdio local emitia tot el que se succeia en directe: la Coral va entonar unes cançons, la comissió de festes del Jonquer juntament amb el grup de teatre va vendre els tradicionals bunyols farcits de crema i proposava un taller de xapes, l’associació de pesca i de caça van compartir graella per oferir entrepans de botifarra i d’arengades i pesca magnètica per als més petits, la llar de jubilats oferia xocolata desfeta i coca, el grup excursionista donava a conèixer les seves sortides, els amics de la sardana es presentaven per acollir nous socis, la Mònica Conde mostrava les obres d’art dels més petits a través dels tallers d’extraescolars de l’AFA, l’escola de bioconstrucció Orígens va construir una cabana amb branquillons mentre cuinaven una sopa de pedres, el col·lectiu feminista les Guilles presentava les accions que fa durant l’any, Accions Rurals per la Kultura oferien un piscolabis amb vermut mentre el micro obert sonaven músics d’arreu.

A partir del migdia la plaça Nova es va convertir en un escenari demostratiu de les activitats que gestionen aquestes entitats. Els manaies van fer una exhibició fora de setmana santa. Seguidament, les alumnes de l’extraescolar de dansa urbana amb la Rita Pradas van mostrar algunes coreografies, i tot seguit el grup de batucada La Brugentkada va fer un passeig per la plaça fins al parc, on s’iniciava el micro obert.

Deixa un comentari